sobota 22. května 2010

Osobní polička v předsíňi

Hala nebo předsíň je svým způsobem nejrušnější místo domu. Všichni, kdo chtějí dovnitř ven většinou projdou tímto místem. Zůstavají tam všechny boty, deštníky, klíče, kabáty, ale také kabelky, batohy a věci, které často nosíme ven.

Věcí, které by přesíň měla pojmout je poměrně velké. A tak se stává, že zakopnete o batoh, který leží na zemi, protože není, kam jej dát, nebo marně hledáte místo, kam odložit knihy, které zítra chcete vrátit do knihovny.

Výborně se nám osvědčilo nainstalovat poličku (nebo malou skříňku) pro každého člena domácnosti, kam může odkládat věci, které často nosí pryč. Jsou tam všechny ty sluneční brýle, přilby na kolo, klíče, průkazy, doklady.

Polička je dostatečně velká na to, aby pojmula kabelky a batohy, takže po příchod domů všechno krásně schovám na jedno místo. Také si tam přichystám všechny věci, které chci někam odnést - boty na opravu, dopisy na poštu, dárek kamarádce.

Navíc systém jedna polička pro jednoho člena domácnosti se také vyplatila, protože se nikdo nehádá, že svoji věc nemůže najít, nebo že svoji věc nemá kam dát. Má svoji poličku a jak s ní zachází záleží jen na něm.